CI – historia

CI – historia

sedan 2015 har vi spelat denna prestigefyllda tävling. Här kan man läsa om tidigare års upplagor

Erik på hål 1 – Landeryd norra

Ci 2019 – Linköping

15 augusti – 18 augusti

Lawa plockade hem pokalen efter fin slutrunda på Sand GK

CI 2017 – Jönköping

7 september – 10 september

Hål 4 på Kallfors GK.

CI 2018- Nyköping

10 augusti – 12 augusti

Emil håller ihop det

CI 2016 – Norrköping

9 september – 11 september

”När man lirar golf med vänner lever man livet”

Ideén till denna tävling kom 2015 då vi tyckte det var dags att förgylla golfåret med lite kompistävling där blodigt allvar är delat med skoj och ploj. I en stuga i norra delarna av Västmanland smiddes planer till tävlingen som det årets så kallade prolog innefattade ”the original 4” Markus, Mattias, Martin och Johnny. Vi lirade då 36 hål på två dagar och började på Avesta GK och efter en natts sömn vid de brusande bäcken vid Högfors bar det av till Fagersta GK för finaldagen.

Följande år adderades 2 deltagare till tävlingen då Dennis och Emil hakade på. Detta år fick den officiellt namnet Cucumber invitational. Det blev en lite större apparat med boende inne i Norrköping och 63 hål spelades. I tur och ordning Katrineholms GK, Bråvikens 27 hål och avslutning på Norrköpings GK.

2017 var första året 70-tallister tog sig in i turneringen. Rikard, Andreas och David gjorde Entré och höjde medelåldern avsevärt. Dennis avstod detta år och vi blev 8 gubbar som tog oss ner till Småland och hade bas i Jönköping.
Första rundan spelades i Gränna innan vi tog in på hotellet och följande dag åkte vi ner till Hestra och lirade Isabergs otroligt fina banor. Tyvärr hade vi inte vädret med oss och långsamt spel gjorde att vi fick inte riktigt ihop två 18-hålsrundor utan fick bita av den andra rundan lite och det resulterade i 30 hål. Det dåliga vädret skulle tyvärr hålla i sig även på söndagen då det var dags att spela Jönköping GK. Det kom några skurar men samtidigt inte något ihållande regn.
Detta år skulle tävlingen avslutas på en måndag och när vi Checkade ut från hotellet var det dags att bege sig till den av många hyllade banan; Sand GK. En fantastisk bana men med en helt annan karaktär en en typisk svensk bana. Den som kunde hantera denna linksbana bäst var David Larsson som med fantastiskt spel sista dagen kunde ta hem segerpokalen.

2018 var det dags för Nyköping och vi hade hyrt två hus på Nyköpings GK. Detta år fick vi med oss 4 nykomlingar och en återvändare i Erik, Martin B, Richard, Robert och Dennis. Andreas hade tydligen viktigare saker för sig och ville inte följa med.
3 intensiva dagar var igång och vi började på fredagen med en runda på Åda GK. I stark vind gjorde Markus en superrunda och sopade banan med oss andra genom att leda med drygt 10 slag redan efter första dagen. Efter rundan begav vi oss till basen. Det var upp tidigt som gällde på lördagen då vi skulle spela Nyköpings båda slingor. Det var fint väder och hyfsade banor. Framförallt var det väldigt praktiskt att bo precis vid banan. Efter Lördagens dubbelrunda Var det jämt i toppen och i söndagens ledarboll på otroligt fina Kallfors GK gick Rikard, Richard, Emil och Markus. Hela tävlingen avgjordes på sista hålet då Richard slog utslaget i vattnet samtidigt som Rikard spelade kort om vattnet och spelade in inspelet med en marginal på ca 1 meter från vattnet och gjorde par. Richard gjorde en dubbel och de två kombattanterna hamnade på exakt samma antal slag med Rikard som vinnare tack vare lägre hcp.

2019 och nu var vi uppe i 16 deltagare. Daniel, Fredrik, Thomas och Johan joinade detta år. Tyvärr tappade vi Emil men fick tillbaka Andreas.
Nu hade vi bokat upp 8 av Landeryds helt nya hotellrum. En fantastiskt anläggning med väldigt fina banor och bra träningsmöjligheter. Men innan vi kom till Landeryd så träffades vi på Askersunds GK på Torsdagen för startrundan. En väldigt fin banan vid Hjälmaren. Med bilar buss och husbil tog vi oss sedan ner till Landeryd GK. På fredagen var det dags för Landeryd södra. Efter rundan tog vi oss in till Linköping och käkade på en burgarställe. Detta år lirade vi bara en runda per dag vilket gjorde att det blev lite mer luft i schemat för att slappa och bara hänga och dricka pilsner. Ett väldigt bra upplägg. På lördagen var det dags att åka en liten bit söderut till Danderyds tredje bana. Vesterby bjöd på väldigt svårt motstånd och bestod av ganska små greener och framförallt var de flesta upphöjda med mycket avrinningsytor vilket gjorde att många av oss stod nere i svackorna runt green efter inspelen. På söndagen var det således dax för finalrundan och det slaget utspelades på Landeryds finaste bana; Norra. En runda där regnet kom som en svalvåg efter drygt halva rundan, men det gav sig fort. men det var så pass mycket vatten ett tag att spelat ändrades lite. Men vädret spelar mindre roll. När man lirar golf med vänner lever man livet. Erik som ledde under hela rundan började darra på mancheten när han märkte att Acke närmade sig och det dåliga vädret gynnar tydligen Acke då han gillar vatten och vind. Erik kunde hålla stången och vann till slut med ett slag.

Starfältet CI 2019